Skrivetips

Skrivetip #5

Vinter TBR-min

Måske sidder du med en god idé til en historie, eller også er du allerede i fuld sving med at skrive. Lige meget, om du er i opstartsfasen eller længere i projektet, er det altid en god idé at lave en grundig research af det, du skriver om. Denne måneds skrivetip handler derfor om

Research

Med det sagt betyder det ikke, at du skal foretage en grundig research af alt helt ned til mindste detalje. Det vigtigste er, at du får styr på, hvordan og hvorledes indholdet i netop din historie hænger sammen. Skriver du en krimi, er det nødvendigt at undersøge fagtermer og snakke med eksperter inden for området, så du er sikker på, at mord, efterforskning og opklaring er realistisk. Og hvis du får brug for at finde ud af noget til morderens synsvinkel, som er lidt skummelt, så må Google altså bare leve med det! Man kan godt ende med en sjov browserhistorik, når man skriver bøger. Skriver du derimod fantasy, handler det mere om at have styr på verdensopbygning og væsener. Bruger dine karakterer eksempelvis bestemte våben eller en bestemt kampstil? Så kan det ligeledes være en god ide at researche på det.

Researchen er egentlig kun til fordel for dig. For gennem en research af de forskellige dele af din fortælling sikrer du, at du har dit på det rene, og at det bliver troværdigt for læseren. Læseren “køber” herigennem dine præmisser. Og det bliver også en hel del nemmere for dig at skrive historien, når du har et grundlag klar, som du kan skrive ud fra. Det er derfor også en god idé løbende at skrive ned og holde styr på, hvordan universet er opbygget, hvordan karaktererne ser ud, deres relationer, og hvordan historien skal forløbe.

Sidder du med et projekt lige nu? Og i så fald, hvad skal du researche?

Litteraterne

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s