Tag Tuesday

Tag Tuesday: NOPE

42551941_391841064681795_3742688008436973568_n

Regitze fra Bookish Love Affair har tagget os i denne uges Tag Tuesday, som vi vil give os i kast med. I denne uge er emnet NOPE, og vi vil prøve ikke at blive alt for negative 😉 I kan læse Regitzes svar lige her.

 1. Nope slutning: en bog, der fik dig til at NOPE, enten i benægtelse, raseri, eller ganske enkelt fordi slutningen var dårlig.

Camilla – Gud, hvor er jeg god til at komme til at råbe nej rigtig højt, når jeg ser en tv-serie, hvor en af mine yndlingskarakterer dør! Jeg bliver meget følelsesmæssigt involveret, hvad enten det er bøger eller tv. Den sidste bog, der fik følelserne frem på den måde, var Crooked Kingdom af Leigh Bardugo. Det var ene og alene på grund af en sørgelig slutning. Mere vil jeg helst ikke røbe.

Mette – Jeg var fan af Twilight og slugte dem alle, så snart de udkom, men brød mig slet ikke om den sidste bog med deres underlige barn, actiontease der aldrig blev til noget og imprint mellem Jacob og barnet. Nope. Nope. NOPE.

 1. Nope hovedperson: en hovedperson, du ikke kunne lide, og som drev dig til vanvid.

Camilla – Der bliver jeg simpelthen nødt til at sige Juliette fra Shatter Me serien af Tahereh Mafi. Gud, hvor var hun træls og irriterende. Og det bliver kun en lille smule bedre hen mod tredje bog, hvor hun ikke klynker helt så meget.

Mette – Jeg kan ikke komme på nogen. Tror jeg lægger bogen fra mig, hvis selve hovedpersonen er så irriterende.

 1. Nope serie: en serie, der viste sig at være en stor stak NOPE, efter du har investeret så meget tid og energi på den, eller en serie du gav op på, fordi den simpelthen ikke var det værd.

Camilla – Jeg måtte efter at have fået de to første bøger i Alexandra Adornettos Halo serie, simpelthen give op. De var virkelig dårligt skrevet og blev konstant irriteret på skrivestilen, blandt andet fordi der, hver gang hovedpersonens crush blev nævnt, blev skrevet detaljeret om hans blå øjne på forskellige måder.

Mette – Igen, jeg ville slet ikke komme så langt, før jeg stoppede. Men kan da godt indrømme, at Mortal Instruments universet har for mange bøger efterhånden, og jeg lidt har givet op (bortset fra de bøger der eftersigende skulle have Magnus som hovedperson. Dem kan jeg måske godt overtales til at læse)

 1. Nope populært par: et ”ship” du ikke støtter.

Camilla – Da jeg læste Victoria Aveyards The Red Queen serien, bemærkede jeg, at mange shippede Mare og Maven. Den var jeg slet ikke med på og er det stadig ikke. I mine øjne skal det være Cal, men nu må vi jo se.

Mette – I tv-serier får jeg sjælendt min vilje, i bøger… Jeg tror altid, det ender, som jeg vil have?? Eller i det mindste med noget jeg kan leve med.

 1. Nope plot twist: et plot twist, du ikke så komme og ikke kunne lide.

Camilla – Jeg kan lige nu ikke komme på ét.

Mette – Cursed Child er ikke canon. Nope. Men hvis den var, så er Delphi, og hvor hun kommer fra bare… suk… Nej!

 1. Nope hovedpersons beslutning/handling: en karakters beslutning, der fik dig til at ryste på hovedet.

Camilla – Der er virkelig nogle bøger efterhånden, der får mig til at sukke højlydt og ryste på hovedet, når en af karaktererne tager en dum beslutning. Men lige nu kan jeg simpelthen ikke komme på én! Måske Avery fra Tusinde etager af Katharine McGee, da hun beslutter sig for at gå all in i et virkelig forskruet kærlighedsforhold, hun ikke burde. Men så alligevel ikke rigtig.  

Mette – Lucas fra Panteon-sagaen er ret naiv, og man ryster ofte på hovedet af ham, men det er meningen… er jeg rimelig sikker på!

 1. Nope genre: en genre, du aldrig kommer til at læse.

Camilla – Jeg kommer nok aldrig til at læse biografier.

Mette – Jeg er dårlig til at læse digte, men jeg har da læst dem.

 1. Nope bogformat: bogformater, du hader og undgår at købe, indtil den kommer i en anden udgave.

Camilla – Hmm.. Jeg synes faktisk ikke rigtig, at jeg hader nogen bogformater. Jeg køber alt efter, hvad der lige falder mig ind. Dog tror jeg ikke, jeg vil bruge penge på en e-bog eller lydbog, da jeg foretrækker at sidde med en fysisk bog.

Mette – Lydbøger. Jeg ville ønske, jeg kunne bruge dem, men jeg har så svært ved at koncentrere mig uden ordene på papiret!

 1. Nope trope: en trope, der får dig til at NOPE.

Camilla – Der må jeg nok tilslutte mig Regitze og sige trekantsdrama. Der er virkelig mange bøger, der indeholder et trekantsdrama, hvor en pige skal vælge mellem to urealistisk lækre fyre, der begge er så vilde med hende, at det er helt hen i vejret. Det kan virkelig få mig til at sukke og rulle med øjnene.

Mette – Hvis nu jeg ikke skal vælge det samme, så lidt i samme stil måske, men heteronormativitet. Ja, det er en mundfuld. Men helt ærligt? Hvorfor er det altid (næsten da) dreng/pige ships? Og hvis man vil have andet, må man ty til fanfiction? Og nu vi er i gang, hvad så med at løse trekanten med at lave, ja, en trekant? Alle sammen med alle! Eller bare de to evigt bejlende drenge sammen med hinanden… Så slipper pigen da også for valget!

 1. Nope anbefaling: en bog, der er super hyped og bliver anbefalet i stor stil, som du nægter at læse.

Camilla – den kan jeg ikke helt være med på. Jeg nægter simpelthen ikke at læse noget, bare fordi det er hyped. Min interesse vækkes derimod, og jeg bliver nysgerrig på, om den fortjener den hype og er lige så god, som andre siger. Nogle gange viser de sig at være hypen værd, mens de andre gange ikke fortjener den.

Mette – Sarah J. Maas’ Throne of Glass. Har hørt om så mange, der elsker den. Men også læst hvor forfærdelig den er. Og så lyder den virkelig kliche.

 1. Nope klicheer/pet neeve: en kliche eller litterær pet neeve, der altid får dig til at rulle med øjnene.

Camilla – Jeg vil virkelig gerne sige trekantsdrama her igen. Eller måske bare, at der skal være en lækker fyr i fantasy og YA, så den kvindelige hovedperson kan blive forelsket. Som om det er det eneste, der kan drive plottet fremad.

Mette – Jeg hader, når der ikke beskrives nogen hudfarve eller etnicitet hos nogen af karaktererne, men alle forventer, at de er hvide. Som om der stod, de var det. Der skal laves en filmatisering af en bog, og no shit de er alle hvide. Jeg hader det også, fordi jeg selv gør det i mit hoved og skal lige tænke: Hey! Shake it up! Hvis nu bare forfatterne beskrev lidt tydeligere, kunne vi undgå en masse bøvl… Shoutout til The Darkest Minds filmen, der vender det her på hovedet!

 1. Nope kærlighedsinteresse: en kærlighedsinteresse, der ikke burde eksistere/en karakter, du ikke synes burde have været en mulig interesse.

Camilla – Egentlig forstår jeg slet ikke Anastasia og Christian Grey forholdet, så det må blive det.

Mette – Altså nu er Cursed Child som sagt ikke canon i mit hoved, men… hvad sker der lige for Voldemort og Bellatrix?? Hell no.

 1. Nope bog: en bog, der ikke burde eksistere.

Camilla – I løbet af studiet, er jeg godt nok stødt på mange, som jeg undrer mig over eksisterer. Ikke fordi de er dårligt skrevet som sådan, men simpelthen fordi indholdet er for sygt eller for mærkeligt til, at nogen har lyst til at læse det. I tråd med sidste omgang Tag Tuesday, vil jeg nævne Justine af Marquis De Sade og The Story of the Eye af Georges Bataille. Hvorfor vil nogen dog læse det?

Mette – Ja, jeg er enig med Camilla. De bøger glemmer jeg desværre aldrig…

 1. Nope skurk: en uhyggelig skurk/modstander, du ville hade at støde på og ville få dig til at løbe i den modsatte retning.

Camilla – Klovnen Pennywise fra Stephen Kings IT. Føj. Jeg så filmen som barn og har siden da hadet klovne som pesten. Og så er han simpelthen så uhyggeligt beskrevet. Jeg tror ikke engang, jeg ville nå at løbe den anden vej, men snarere falde om på stedet af skræk.

Mette – Jeg har ikke læst IT, men hader klovne alligevel! Ellers tænker jeg, at Voldemort, Bellatrix eller Umbridge heller ikke ville være rare at møde. Synes også Vecra fra Panteon-sagaen er ret creepy.

 1. Nope dødsfald: en karakters dødsfald, som stadig generer dig.

Camilla – Her kan man virkelig ikke undgå Harry Potter, for hold nu op hvor er der mange dødsfald, der ikke burde være der. Jeg kan ikke nævne én fremfor en anden her, men lad mig blot påpege Sirius og Dobby.

Mette – En fra Captive Prince serien. Jeg ved ikke, om jeg bør spoile det…. Men det var bare ikke okay. Karakteren døde alt for ung og fortjente mere. ☹

 1. Nope forfatter: en forfatter, du har haft en dårlig læseoplevelse fra og ikke læser mere fra.

Camilla – Det må igen blive Alexandra Adornetto. Nej tak, ellers tak.

Mette – Houellebecq.

Vi sender udfordringen videre til alle dem, der skulle have lyst til at være med!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s