Litterære events 2018

Esbjerg fantasyfestival 2018: dag 2

fantasyfestivalstuff

Dette blev mit udbytte fra festivalen !

Anden dag på fantasyfestivalen startede med et oplæg fra Boris Hansen om at slutte sin serie Panteon-sagaen og sige farvel til alle karaktererne. Det var spændende og relevant for mig, da det helt klart er det jeg er dårligst til, når jeg selv skriver. Jeg har altid problemer med slutningen. Boris fortalte, at han havde plottet planlagt fra start af, altså allerede inden han begyndte på første bog i serien, men at en slutning er mere end det. Der er mange tråde og mange karakterer man egentlig siger farvel til måske allerede i de første kapitler af sidste bog, fordi man ikke ser dem igen senere i bogen.

Han talte også om, hvad han havde lært og hvordan han ville ændre eller huske på nogle ting i sine fremtidige skriverier. Især var det morsomt at læse de vrede kommentarer fra læsere, som ikke havde forstået, at serien skulle have fire bøger og ikke var en trilogi. De var ret sure over slutningen i bog 3 og hvis du har læst bogen forstår du dem nok også godt! Men heldigvis er der fire og jeg har allerede smuglæst lidt i den sidste.

Herefter var der signering med Nanna Foss og Boris Hansen, hvor jeg fik den nye Panteon 4 signeret. Desværre ejer jeg endnu ikke Spektrum, så en signering af Nanna må blive en anden gang.

Så blev der tid til endnu en lille runde rundt blandt standene og et enkelt stykke gratis VIP kage sponsoreret af en ven fra Gyldendal Ung.

Næstsidste event var igen med Boris og Nanna, der havde planlagt et freestyle panel, hvor publikumsstemmer og tilfældighed bestemte, hvad de skulle snakke om. Det fungerede rigtig fint og de kom ind på emner som hinandens do’s and don’ts, hvordan de testlæser for hinanden og deres brug og undgåelse af klicheer.

boris og nanna

Sidste event på planen var fantasyquizen, som jeg desværre kom for sent til at være på hold med Regitze fra Bookishloveaffair, som aftalt, men hun endte med at vinde med sin nye partner, så jeg tror alt er forladt! Jeg havde glemt en kuglepen, så jeg kunne ikke rigtig være med, men talte mit holds point alligevel og vi endte på 17. Rimelig okay, når vinderholdet vandt med 21 rigtige ud af 31.

Alt i alt var det to daglige dage i fantasygenrens tegn og jeg kan helt klart anbefale at tage med en anden gang, hvis du, som jeg, har en forkærlighed for denne fantastiske genre.

-Mette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s