Tag Tuesday

Tag Tuesday: Drunk Book Tag

40685178_271771276790377_759154427553644544_nSom noget nyt prøver vi Tag Tuesday, efter at vi er blevet tagget af søde Regitze fra Bookish Love Affair til at besvare den i denne uge, hvor det handler om alkohol og bøger. I kan læse hendes svar her.

1. Wine Coolers: You’re 16 and you finally managed to sneak one of your mom’s Smirnoff Ices. What is one of your most guilty pleasure reads?

Vi er enige om, at der ikke burde være bøger, man betragter som guilty pleasure reads, og som man skammer sig over at læse. Men der hersker en tendens til at dømme folk alligevel, uanset genre.

Mette – Skal jeg nævne én, må det være Twilight. Da jeg læste bogen, var det ikke noget problem, men det er det blevet. Jeg synes, det er en ganske god bog, selvom jeg dog ikke er vild med sidste bog i serien.

Camilla – Det må være min mors gamle og slidte Harlequin paperbacks med de der klichefyldte romantiske forsider. Mest fordi de ikke kræver så meget af læseren, og fordi de er så ens i deres opbygning og handling.

2. Beer: You’ve made it to college and are hosting your first kegger! Pick your favorite new adult or college aged book.

Mette – Jeg har ikke læst noget i denne genre endnu, med undtagelse af noget college fanfiction i diverse fandoms.

Camilla – Jeg har læst en smule New Adult, men det jeg har læst, var jeg ikke just særlig begejstret for og kan derfor ikke nævne en favorit bog.

3. Tequila: You partied too hard last night and drank a liiittle too much Jose Cuervo. What’s a book that you never want to see again (or, your least favorite book)?

Mette – Det er et svært spørgsmål. Jeg synes ikke, at jeg læser så mange dårlige bøger, men jeg blev ret vred, da jeg læste Michel Houellebecqs Underkastelse, fordi den er så langt ude.

Camilla – Jeg er enig med Mette i, at Houellebecq er en forfatter, jeg ikke har behov for at læse igen. Men jeg vil absolut aldrig nogensinde læse The Story of the Eye af Georges Bataille igen. Det er den mest mærkelige, klamme og bizarre bog, jeg har læst.

4. Beer Bong: What’s a book that you read super fast?

Mette – Det må nok være Harry Potter and the Deathly Hallows, som jeg læste på lidt over en dag. Det var umuligt at trække læsningen ud, selvom det var trist, at serien var ovre, efter sidste side var vendt.

Camilla – Altså når det kommer til Douglas Preston & Lincoln Childs Pendergast-serie eller Harlan Cobens thrillers, læser jeg dem ret hurtigt, fordi jeg nemt gribes af handlingen og spændingen deri. Jeg elsker virkelig Pendergast. Men jeg kan huske, at jeg slugte Pivot Point af Kasie West på nogle timer. Den fangede mig virkelig, og pludselig var sidste side nået, så jeg måtte skynde mig videre til næste bog.

5. SPRING BREAK!!!!: You’ve thrown your inhibitions to the wind and end up having a sexy night you’ll never forget. What is your favorite smutty read?

Mette – Hvordan kan svaret her ikke være en fanfiction? Når det kommer til smut, synes jeg, at der er en verden til forskel i kvalitet mellem udgivne bøger og fanfiction – men igen, så har jeg endnu ikke læst meget New Adult. Ud fra hvad jeg har læst af bøger, må jeg nok vælge Captive Prince serien af C.S. Pacat. Beskrivelsen af bogen lyder som noget, man ville finde i en fanfiction, men hun formår faktisk hurtigt at gøre verdenen og persongalleriet levende og skabe et plot, der fungerer godt sammen med den mere smutty del.

Camilla – Som nævnt, har jeg endnu ikke læst noget New Adult, der fangede min interesse, fordi jeg syntes, at de manglede noget substans på den ene eller anden måde. Så jeg har ikke nogle favoritter på dette punkt. Jeg vil dog nævne Off-Campus serien af Elle Kennedy og Calendar Girl serien af Audrey Carlan som mulige eksempler til en smutty læsning, selvom de rummer mere end det.

6. Screwdriver: What is the most twisted (HEH) book you’ve ever read?

Mette – Jeg er ikke helt sikker på, om der her menes twisted, som i mange plot twist eller som forrykt eller forstyrret. Hvis der menes plot twist, så synes jeg, at Panteon-sagaen af Boris Hansen er virkelig fantastisk til at udvide universet gennem twist og drejninger, som overrasker, men stadig giver mening.

Camilla – Hvis det handler om plot twist og overraskelser, må det nok være Harlan Cobens Hjem. Det er en pageturner med mange overraskelser, og jeg sad måbende til sidst, for jeg havde slet ikke set det komme.

Hvis der derimod er tale om en forrykt og forstyrrende bog, er vi ikke i tvivl om, at det må være Justine af Marquis De Sade. Bare lad være med at læse den. Ugh.

7. Long Island Ice Tea: The melting pot of alcoholic beverages. What is one of your favorite diverse reads?

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli. Behøver vi sige mere?

Vores anmeldelse af bogen kan læses her.

8. Sex on the Beach: A drink that’s great in theory, but wasn’t exactly all it was cracked up to be. What is a book that just didn’t live up to the hype?

Mette – Jeg synes, at det med at kalde en bog for overhype er skørt. Bare fordi mange godt kan lide en bog, så er den pludselig ikke noget værd? Skal jeg komme med en bog, må det blive enten Maze Runner af James Dashner eller The Knife of Never Letting Go af Patrick Ness. Begge bøger har et spændende udgangspunkt, men jeg følte ikke de levede op til potentialet. I hvert fald ikke i de første bind, men jeg kom heller aldrig rigtig videre med serierne.

Camilla – Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om en, hvor jeg har tænkt, at den ikke levede op til den hype, der var omkring den. Hvis jeg skal pinpointe én, kan jeg nævne Fifty Shades of Grey af E.L. James. Jeg synes ikke, den fortjente den hype, der var omkring den, for den havde ikke meget andet at byde på end erotik.

9. Wine: You’ve just gone through a rough break-up, so you park yourself in bed with your favorite bottle of wine, some ice-cream, and a bucket for your tears. Name a book that made you cry out all of your feels.

Mette – Åh, den er nem! History Is All You Left Me af Adam Silvera. Wow, den gjorde ondt. På en virkelig fantastisk tårefremkaldnede måde. Vi har en anmeldelse af den lige her.

Camilla – Det kan kun være Me Before You af Jojo Moyes. Den var virkelig knusende, men samtidig var valget helt rigtigt. Jeg måtte græde både til filmen og bogen.

10. Strip Club! Your favorite naked hardback.

Mette – Jeg synes ikke, at jeg har så mange, der gemmer på noget under omslaget, så den pæneste må være The Night Circus af Erin Morgenstern.

the night circus

Camilla – Jeg har heller ikke rigtig nogen, der gemmer på meget under coveret, andet end en trist sort eller blå forside. Men jeg synes, at denne udgave af The Beautiful and Damned af F. Scott Fitzgerald er virkelig elegant og stilfuld med sin hvide farve og guldskrift.40685654_283621169130297_3985866286482587648_n

Vi sender udfordringen videre til alle dem, der skulle have lyst til at være med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s